De lente komt er alweer bijna aan, maar toch moeten we eerst nog de laatste winterdagen doorkomen. Kou, winterdepressies, donkere en korte dagen... het maakt het er niet leuker op. Maar wat is de beste manier om deze dagen gemakkelijker door te komen? Het antwoord is heel makkelijk...winterse cocktails!

Bij cocktails denken we natuurlijk al snel aan zon, zee, strand, warmte en ga zo maar door. Vandaag gaan we deze gedachten veranderen! Cocktails zijn niet alleen te drinken in de warme zomerdagen. Hieronder staan vijf winter cocktails om een feestje te maken van de koude winterdagen. Dus laat de openhaard maar branden en steek snel de kaarsjes aan, want het is cocktail tijd!

Good Tidings
good tidings cocktail

Een echte winterse warmte voelen? Met een beetje piment en cranberry sap in je cocktail moet dit helemaal goedkomen!

Ingredienten:
- 14 ml Vodka
- 30 ml Cointreau
- 30 ml citroensap
- 30 ml cranberry sap
- 1 tl piment ('Allspice')

Voeg de ingredienten samen in een cocktailshaker. Voeg er wat ijsblokjes aan toe en schudden maar! Schenk het geheel in een glas en maak het af met wat bruiswater.
Cheers!


Espresso martini
espresso martini

Bent u een koffieliefhebber en vindt u Crème de Café de lekkerste likeur? Probeer dan de espresso martini!

Ingredienten:
- 30 ml Crème de Café
- 30 ml Vodka
- 30 ml espresso
- Finishing touch: drie koffieboontjes

Om te beginnen zet u eerst een kopje espresso. In plaats van uw espresso gelijk op te drinken laat u deze eerst afkoelen. Wanneer de espresso is afgekoeld voegt u deze samen met de vodka en Crème de Café samen in een cocktailshaker met ijs. Blijf goed schudden tot er ijslaagje van condens ontstaat. Schenk het uit in een martini glas en leg de koffieboontjes op het ijslaagje.
Saluti!


Blackberry Tonic
Blackberry Tonic

Tegenwoordig helemaal hot en happening is de welbekende gin-tonic. Nu hebben we natuurlijk ook een winterse variant, namelijk de blackberry tonic!

Ingredienten:
- 30 ml dry gin
- 15 ml blauwe bessen likeur
- 30 ml donkere Vermouth
- 30 ml tonic
- Finishing touch: blauwe bessen en/of bramen

Neem een laag cocktailglas, of wanneer u deze niet heeft een bol waterglaasje. Vul deze met ijs en giet er de gin, likeur en vermouth bij. Een optie kan zijn om er een klein beetje limoensap van een limoen aan toe te voegen. Top het geheel af met tonic en garneer het met de blauwe bessen en/of bramen. Voila! Uw Blackberry Tonic is klaar om op te
drinken...
Santé!

Dreams of Hazel
Dream of Hazel

Vindt u hazelnoten ook zo lekker om op te peuzelen? Nu kunt u ze ook gebruiken voor de 'Dreams of Hazel'.

Ingredienten:
- 30 ml Baileys
- 30 ml Cointreau
- 30 ml Kahlua
- Slagroom (ongeklopt)
- 30 ml melk
- Finishing touch: hazelnootjes

Om het u gemakkelijker te maken kunt u voor deze winter cocktail de blender gebruiken. Begin met het schenken van de baileys, kahlua en de cointreau met ijs in de blender. Voeg daarna de melk en slagroom eraan toe. Na het mengen in de blender kunt u het geheel uitschenken in een koud glas.
Om het af te maken strooit u er enkele gestampte hazelnoten overheen.
Proost!

Ik hoop dat we u met deze heerlijke winter cocktails de koude dagen iets aangenamer hebben gemaakt. Probeer ze snel uit en laat ons het resultaat zien via een tag op facebook of instagram! Wij zijn heel erg benieuwd naar uw resultaat!

Succes en veel liefs,
Quirine en het team van 1892 Eten & Drinken!