1892 Eten & Drinken, voorheen ‘de Graanschuur’ bestaat al bijna 6 jaar en is onlangs omgebouwd tot het leukste en lekkerste ‘Shared Dining’ restaurant van Zoetermeer. Voor vele in Zoetermeer al een bekende plek, maar voor wie ons nog niet kennen......
1892 Eten & Drinken is veel meer dan alleen een restaurant. Het geeft ook vele mogelijkheden in de twee zalen die zich naast en boven het restaurant bevinden. Waarom naar 1892 Eten & Drinken? En wat kan je er allemaal doen?
Natuurlijk kan je veel op de website vinden, maar hoe leuk is het als je ook daadwerkelijk van de medewerkers zelf iets kunt lezen, of van bijvoorbeeld een van de vele bruidsparen die hun grote dag al bij 1892 Eten & Drinken heeft beleefd, of een bedrijf die hun ervaringen deelt over de zakelijke mogelijkheden bij 1892 Eten & Drinken?

1892 zoetermeer

Ik ga jullie meenemen op een 1892 Eten & Drinken avontuur, waar ik en mijn collega’s meer zullen delen en we geheimen onthullen! Maar ook waar we gasten het woord geven over hun ervaringen.

Om te beginnen met een stukje geschiedenisles...
In het jaar 1892 liet graanhandelaar Pieter Machiel Lammers een graanpakhuis bouwen. De graanschuur, waar nu het restaurant in zit, heeft voor lange tijd gediend als opslag voor graan. Na de graanopslag is er in de jaren '50 ruimte gemaakt voor een opslag en bewaarhuis voor kaas. Uiteindelijk in de jaren '70 is het verbouwd tot een theater en kunstuitleen, hier treden o.a. Youp van 't Hek, Ron Brandsteder en Freek de Jonge regelmatig op. Ook menig 'eindmusical van basisscholen uit Zoetermeer hebben hier plaatsgevonden. De bovenzaal heeft ook dienst gedaan als eerste echte bioscoop van Zoetermeer, kunt u het zich nog herinneren? Het pand is gelegen aan de Buurvaart en is een gemeentelijk monument.

dorpsstraat zoetermeer
Bijna 6 jaar geleden kregen Rudi en Fons, de eigenaren van 1892 Eten & Drinken, de mogelijkheid om hun dromen waar te maken in dit pand. Het idee voor een restaurant was er, en al snel volgde de naam voor het restaurant ook. 1892, naar het bouwjaar van het pand en ook het eerste restaurant in Zoetermeer waarvan de naam bestond uit cijfers.

‘Sharing is caring’, en dat is precies wat we bij 1892 Eten & Drinken doen! Delen en samenzijn, zijn de waarden waar we voor staan en die je al snel terug vindt in het pand. Zelfs met het eten willen we graag delen, vandaar het ‘Shared Dining’ concept. Het is toch leuk om samen met je gezelschap alle gerechten te delen en niet meer te hoeven vragen om een hapje als je iets graag wilt proeven.

Naast het diner bieden ook de Gallery zaal en de Theaterzaal mogelijkheden tot delen. Zo willen we graag een zaal met u delen, zodat verjaardagen kunnen worden gevierd of vergaderingen kunnen worden gehouden. Graag bezorgen we ook mensen de dag van hun leven, want wat is toch mooier dan uw bruiloft te houden bij 1892 Eten & Drinken en alle zalen te gebruiken voor de grote dag!

zaal huren zoetermeer
zaal huren

Voor jong en oud willen en kunnen we iets betekenen en we helpen graag mee om een dag onvergetelijk te maken!
Bent u nog niet overtuigd van mijn zegje? Blijf dan vooral de blogs in de gaten houden, want ik ga vanaf nu nog meer delen en vertellen over 1892 Eten & Drinken!

Tot de volgende blog!
Liefs,
Quirine & het hele team van 1892 Eten & Drinken!